„Krimolovci“ u srpnju: Zaprimljena 334 poziva od kojih je 20 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srpnju 2021. godine registrirali su ukupno 334 poziva, od kojih je 20 sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljeno je ukupno 240 poziva, od kojih je 11 bilo sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiteljima. Također, putem telefonskog obrasca za prijavu kaznenog djela na web stranici SIPA-e, zaprimljene su 94 prijave, a devet je bilo sa korisnim informacijama, od kojih je šest dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e.

U srpnju je pristiglo 15 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavila nadležna policijska tijela. Na temelju dostavljenih povratnih informacija utvrđeno je da su nadležnim tužiteljstvima dostavljena tri izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 41 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.