„Krimolovci“ u rujnu: Zaprimljeno ukupno 512 prijava od kojih je 30 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u rujnu 2019. godine registrirali su ukupno 435 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 11 bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 77 prijava, od kojih je 19 sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, privrednim kriminalom i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 26 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA.

U rujnu je primljeno 18 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 54 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.