Putem elektronskog obrasca zaprimljeno 16 korisnih informacija

„Krimolovci“ u prosincu: Zaprimljenа 393 poziva i sedam korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u prosincu 2017. godine registrirali su 393 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno sedam korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljene su 72 prijave, od čega 16 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na zlouporabu službenog položaja i gospodarstveni kriminal. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 23 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po devet je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je devet povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 90 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.