Putem elektroničkog obrasca zaprimljeno 15 korisnih informacija

„Krimolovci“ u prosincu: Zaprimljen 531 poziv i 24 korisne informacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u prosincu 2018. godine registrirali su ukupno 531 poziv na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana su zaprimljene 24 korisne informacije o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 87 prijava, od kojih je 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s opojnim drogama, zlouporabom službenog položaja, krijumčarenjem i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 21 je proslijeđena na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 18 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 57 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.