Putem elektroničkog obrasca zaprimljeno 12 korisnih informacija

„Krimolovci“ u ožujku: Zaprimljeno 328 poziva i 12 korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ožujku 2018. godine registrirali su 328 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 12 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je 75 prijava, od čega 12 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na ostala kaznena djela i kaznena djela u svezi s zlouporabom službenog položaja. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 24 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je sedam povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 57 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.