„Krimolovci“ u listopadu: Zaprimljeno 348 poziva i deset korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u listopadu 2017. godine registrirali su 348 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno deset korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela, zaprimljene su 82 prijave, od čega 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na gospodarstveni kriminal i ostala kaznena djela. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 25 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po 11 je postupala i SIPA.

Od nadležnih policijskih i drugih tijela pristiglo je 27 povratnih informacija koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 72 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.