„Krimolovci“ u lipnju: Zaprimljeno 275 poziva i 17 korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u lipnju 2017. godine registrirali su ukupno 275 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 17 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko izvješća. Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi s privrednim kriminalom i opojnim drogama.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 39 je zajedno sa izvješćima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 15 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela, koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“. Na osnovu ovoga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužiteljstvima osam prekršajnih prijava.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 66 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.