Putem elektronskog obrasca zaprimljeno 15 korisnih informacija

„Krimolovci“ u kolovozu: Zaprimljeno 399 poziva i 5 korisnih informacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) u julu 2018. godine registrirali su 399 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana su zaprimljeno pet korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je 96 prijava, od čega 15 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi sa opojnim drogama i kaznena djela u vezi sa oružjem. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 20 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po četiri je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 14 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 82 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.