„Krimolovci“ u kolovozu: Zaprimljeno 313 pozivа i 32 korisne informacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kolovozu 2015. godine registrirali su 313 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana su zaprimljene 32 korisne informacije o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela, koji je uspostavljen  na web stranici SIPA-e u veljači ove godine, zaprimljene su 32 prijave, od čega 19 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet opojnim drogama i oružjem. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 51 je  proslijeđena na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 19 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela, koje su u svezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 134 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.