Održan sastanak sa ravnateljem Pericom Stanićem

Komandant EUFOR-a u nastupnoj posjeti SIPA-i

Novoimenovani komandant EUFOR-a u BiH general-major Anton Waldner danas je (26.4.2017. godine) sa suradnicima posjetio Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao sa ravnateljem SIPA-e Pericom Stanićem.

Budući da se radi o nastupnoj posjeti, ravnatelj SIPA-e je komandanta EUFOR-a upoznao sa temeljnim činjenicama u svezi s radom SIPA-e, organizacijskom strukturom, nadležnostima i ulogom koju ima u sigurnosnom sustavu BiH. Na sastanku je razgovarano i o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i svijetu i drugim značajnim pitanjima od obostranog interesa.

General-major Anton Waldner je rekao da je posredstvom oficira za vezu upoznat sa dosadašnjom suradnjom sa SIPA-om, te da je ubijeđen da će se uspješna suradnja nastaviti i u narednom razdoblju. On je naglasio da SIPA ima potporu EUFOR-a i istakao da se napori SIPA-e u borbi protiv svih vidova kriminala i osiguranju vladavine prava u BiH izuzetno cijene.

Ravnatelj SIPA-e čestitao je komandantu EUFOR-a na imenovanju i dodao da je SIPA siguran i pouzdan partner, te da stoji na raspolaganju EUFOR-u za svaki vid potpore i suradnje.