Dogovoreno unapređenje suradnje u informiranju javnosti

 

U Upravi za neizravno oporezivanje u Banjaluci (UNO BiH), 28. i 29. rujna 2011. godine, održan je sastanak službenika za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH, Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Uprave za neizravno oporezivanje BiH. Na sastanku je razgovarano o suradnji agencija za sprovedbu zakona u segmentu informiranja javnosti.

Sudionici sastanka su razgovarali o mogućnostima unapređenja suradnje, naročito u segmentu provedbe združenih policijskih akcija u kojima sudjeluju policijski službenici iz više agencija za provedbu zakona. Na sastanku je dogovoreno da će se u cilju efikasnije suradnje i informiranja građana o radu ovih institucija u budućnosti održavati intenzivni kontakti prilikom provedbe zajedničkih akcija kako bi se dogovorili modaliteti obavještavanja javnosti, odnosno tiskanih i elektronskih medija o aktivnostima koje se provode, a koje često izazivaju veliku pozornost javnosti.

Glasnogovornici institucija zaključili su da je koordinirana komunikacija i suradnja ključni element za pravovremeno i kvalitetno informiranje javnosti kako bi se medijima pružilo i omogućilo dovoljno materijala (informacija, fotografija i video snimaka) za kreiranje vijesti o aktivnostima agencija za provedbu zakona. Sastanku su nazočili Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH, Sanela Dujković, glasnogovornica Granične policije BiH, Željka Kujundžija, glasnogovornica SIPA-e i Ratko Kovačević, glasnogovornik UNO BiH. Domaćin sastanka bila je Uprava za neizravno oporezivanje BiH.