DELEGACIJA MUP-a CRNE GORE POSJETILA SIPA-u

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetila je danas (3.6.2021. godine) delegacija Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore (u daljem tekstu: MUP Crne Gore), predvođena državnim tajnikom Radom Miloševićem i sastala se sa delegacijom SIPA-e na čelu sa ravnateljem Darkom Ćulumom.

Budući da se radi o prvoj posjeti delegacije MUP-a Crne Gore SIPA-i, ravnatelj Ćulum upoznao je prisutne o svim bitnim činjenicama u svezi sa dosadašnjim radom SIPA-e, prioritetima u budućem radu, kao i o rezultatima posljednjih akcija u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala.

Tijekom sastanka delegacija, razgovarano je o stanju u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, kako u zemlji tako i u regionu, reintegraciji i resocijalizaciji povratnika sa stranih ratišta, te strateškim normativima i institucionalnim okvirima za borbu protiv nasilnog ekstremizma i terorizma. U kontekstu navedenog, razgovarano je o intenziviranju suradnje i zajedničkom radu na provođenju Zajedničkog akcijskog plana za borbu protiv terorizma na Zapadnom Balkanu, potpisanog 5. listopada 2018. godine u Tirani, kao i Sporazumu o provođenju Zajedničkog akcijskog plana za borbu protiv terorizma, potpisanom u studenom 2019. godine u Skoplju.

 Crnogorska delegacija obišla je prostorije Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e te se upoznala sa radom i opremom kojom raspolaže ova Jedinica.