Suradnja sa partnerskm institucijama Kraljevine Švedske

Akcija „Skandi“: SIPA lišila slobode jednu osobu zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA), u operativnoj akciji kodnog naziva „Skandi“, u utorak su (12.12.2017. godine) na području Lukavca slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo organizirani kriminal, u svezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Osoba lišena slobode sumnjiči se da je u prethodnom periodu, u suradnji sa drugim osobama, organizirala krijumčarenje oko četiri kilograma opojne droge kokain, izuzetno visoke čistoće, sa područja Republike Slovenije u Kraljevinu Švedsku. Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je dobra suradnja sa partnerskim institucijama Kraljevine Švedske. Pravosudna tijela Kraljevine Švedske procesuirala su više osoba za navedeno krijumčarenje.

U okviru akcije „Skandi“ pretraženi su objekti na dvije lokacije, prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti realizirane su po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e, gdje je kriminalistički obrađena, nakon čega je predata Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.