AKCIJA SIPA-E KODNOG NAZIVA „PIONIR“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH i policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije i Županije Središnja Bosna, danas (02.10.2018. godine), postupajući po naredbi Suda BiH, započeli su vršenje pretresa na pet lokacija.

U tijeku pretresa pronađena je jedna mašina za rezanje duhana, oko 70 kg rezanog duhana, oko 1.000 kg fabrički obrađenog duhana (stripsa), oko 2000 paklica cigareta bez akciznih markica, veća suma novca za koju postoje osnovi sumnje da je pribavljena izvršenjem kaznenog djela, kao i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Također, u četiri pravne osobe na području Orašja, Obudovca, Bijeljine i Gradačca, po naredbi Tužiteljstva BiH, u toku je privremeno oduzimanje dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku. Naredbama suda obuhvaćene su četiri osobe sa područja Tuzle, Lukavca i Viteza, i iste će biti lišene slobode. Akcija se provodi u cilju dokazivanja postojanja elemenata kaznenog djela „Organizirani kriminal“, iz članka 250. u svezi sa kaznenim djelom „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, iz članka 210a. Kaznenog zakona BiH.