Akcija „Kapija“: SIPA lišila slobode jednu osobu zbog zlouporabe službenog položaja i korupcije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (13.11.2017. godine), u operativnoj akciji kodnog naziva „Kapija“, na području Cazina slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 383. KZ FBiH „Zlouporaba položaja ili ovlasti“, u svezi s kaznenim djelom iz članka 380. KZ FBiH „Primanje dara i drugih oblika koristi“ .

Osoba lišena slobode sumnjiči se da je u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavila protupravnu imovinsku korist, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.  

U tijeku su pretrage objekata na više lokacija na području Unsko-sanske županije s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti se realiziraju po nalozima Općinskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, uz potporu policijskih službenika MUP-a Unsko-sanske županije.

Osoba lišena slobode bit će privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju, biti predata Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo na dalje postupanje.

Radi zaštite interesa dalje istrage, u ovoj fazi ne možemo iznositi druge informacije u javnost.