Riječ ravnatelja

Poštovani,

Dobrodošli na web stranicu Državne agencije za istrage i zaštitu, na kojoj možete pronaći temeljne informacije o Agenciji, njenim nadležnostima i organizacijskoj strukturi, te ulozi koju ima u sigurnosnom sustavu Bosne i Hercegovine. Ovdje možete pronaći i informacije o posljednjim realiziranim akcijama SIPA-e, suradnji sa drugim agencijama i institucijama, medijska izvješća o aktivnostima i mnoge druge zanimljivosti u svezi s njenim radom, a sve s ciljem povećanja odgovornosti i transparentnosti rada SIPA-e.

U okviru kontinuiranog procesa moderniziranja i jačanja kapaciteta, te razvijanja odnosa s javnošću, web stranica SIPA-e, koja je dizajnirana sukladno najsavremenijim trendovima, omogućava Vam jednostavno praćenje novosti i dešavanja u svezi s aktivnostima SIPA-e, moderniji prikaz sadržaja, olakšano pretraživanje i pristup informacijama, te integraciju sa društvenim mrežama i dijeljenje sadržaja. Uporabom responsiv web dizajna građani mogu da nas prate i preko mobilnih telefona i tableta. Naše aktivnosti možete pratiti i na društvenim mrežama na kojima SIPA ima nalog (You Tube i Twitter).

U proteklom razdoblju SIPA je postigla značajne rezultate u realizaciji poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, čime je potvrdila ulogu vodeće policijske agencije u Bosni i Hercegovini i šire, te poželjnog partnera u međunarodnoj policijskoj suradnji i stekla povjerenje građana. SIPA ima kadrove koji kvalitetno i odgovorno rade svoj posao, a materijalno je i tehnički opremljena da se može operativno suprotstaviti svim vidovima kriminala. U radu svakodnevno surađuje sa drugim sigurnosnim tijelima i institucijama u BiH, kako bi se zajednički odgovorilo na sve sigurnosne izazove današnjice.

SIPA će nastaviti intenzivno raditi, a prioritet će biti borba protiv terorizma kao najvećeg sigurnosnog izazova današnjice, te svih vidova organiziranog kriminala i korupcije koji su brana napretku društva, a prije svega EU integracijama, s ciljem stvaranja sigurnijeg ambijenta za život svih građana BiH. Od Vas, dragi građani, očekujemo da, kao i do sada, budete naši partneri u ovoj borbi.

Pripadnici SIPA-e profesionalno i časno rade svoj posao. Oni su u službi građana 24 sata dnevno i brinu o Vašoj sigurnosti, što je temeljni zadatak SIPA-e.

RAVNATELJ
GLAVNI GENERALNI INSPEKTOR POLICIJE
Darko Ćulum