Članovi klubova Međunarodne policijske udruge (IPA) posjetili SIPA-u

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetili su danas (24.10.2014. godine) članovi klubova Međunarodne asocijacije IPA, sekcije Kikinda, Subotica i Orašje. Članovi navedenih klubova bili su u posjeti Regionalnom klubu IPA Sarajevo, te su izrazili želju da posjete SIPA-u.

Oko 30 članova Međunarodne policijske udruge IPA iz Srbije i BiH tijekom posjete SIPA-i upoznalo se sa organizacijskom strukturom, nadležnostima i ulogom SIPA-e u sigurnosnom sustavu BiH. Predstavnici Kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e prezentirali su im najznačajnije rezultate rada postignute u proteklom periodu.

U sklopu posjete obišli su službene prostorije SIPA-e, a upriličena je i posjeta bazi Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e, gdje ih je primio v.d. zamjenika komandanta Jedinice Jovica Mirosavljević. On ih je upoznao sa ulogom i značajem ove elitne Jedinice, a zatim su odgledali promotivni film Jedinice za specijalnu potporu, u kojem su prikazane vježbe specijalaca, ali i inserti iz stvarnih operativnih akcija, te im je prezentirana oprema jedinice.

Međunarodna policijska udruga IPA okuplja više od 400.000 članova iz 63 zemlje. Posjeta članova ove udruge bila je izuzetna prilika za razmjenu iskustava i izgradnju prijateljskih odnosa između kolega iz zemalja regiona, kao i za širenje mreže ove međunarodne udruge čiji su članovi i pripadnici SIPA-e.