Otkrivena plantaža marihuane u Mokrom

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama lišene slobode dvije osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su (8. 6. 2024. godine) na poručju Mokrog, općina Pale, otkrili plantažu opojne droge marihuana. Plantaža marihuane bila je skrivena u prostorijama nekadašnje pilane u Mokrom.

Otkrivena su i privremeno oduzeta 1152 zasada stabljike koja izgledom asocira na stabljike opojne droge marihuana te  oprema za uzgoj opojne droge, velika količina rasada sjemenki marihuane koja je uzgajana u posebnoj improviziranoj laboratoriji, 13 kilograma biljne zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuana spremljene za prodaju.

Realizirane su pretrage na dvije lokacije i dvije osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, propisano Kaznenim zakonikom Republike Srpske. 

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih osobe lišene slobode  bit će  predate u dalju nadležnost postupajućem tužitelju. 

Navedene aktivnosti provodene su po usmenom nalogu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu i u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.