Nastavak aktivnosti u predmetu „Lutka“

Uz pomoć SIPA-e njemačka policija riješila ubistvo nakon 27 godina

Poduzimajući mjere i radnje na dokumentiranju kaznenih djela koja se istražuju u okviru predmeta kodnog naziva „Lutka“, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) ustupila je policijskim tijelima SR Njemačke podatke o identitetu osobe koja je počinilo kazneno djelo ubistvo. Navedeno kazneno djelo počinjeno je 1990. godine na području SR Njemačke.

Nakon izvršenih provjera u SR Njemačkoj, potvrđen je identitet počinitelja kaznenog djela i rasvijetljeno ubistvo počinjeno prije 27 godina. Navedena osoba bila je predmet rada SIPA-e u okviru predmeta „Lutka“. SIPA je protiv pomenute osobe podnijela Tužiteljstvu BiH izvješće o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju zbog kaznenih djela počinjenih na području BiH.

Istražni tim SIPA-e kodnog naziva „Lutka“ aktivno nastavlja rad s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubistava, razbojništava, iznuda i drugih teških kaznenih djela, te se u narednom periodu očekuju novi rezultati.

Informacije koje je SIPA ustupila bile su ključne za istragu u SR Njemačkoj, a SIPA je još jednom pokazala da je ključni partner u međunarodnoj policijskoj suradnji u najsloženijim predmetima.