U Sarajevu održana peta Skuština Udruge Mreža žena policajaca

U službenim prostorijama Treće policijske uprave MUP-a Županije Sarajevo u petak je (1.7.2016. godine) održana peta Skupština Udruge “Mreža žena policajaca”.

 Nakon prezentacije realiziranih aktivnosti tokom 2015. godine.  Skupština je po isteku ranijih mandata, izabrala predsjednicu i potpredsjednicu Udruge, predsjednicu Skupštine, Upravni odbor i Sekretara Udruge. Za predsjednicu Udruge ponovno je jednoglasno izabrana Suvada Kuldija (MUP Županije Sarajevo), a policijska službenica Državne agencije za istrage i zaštitu, naredne dvije godine obavljat će funkciju Sekretara Udruge.

Razgovarano je i o budućim projektima, s posebnim akcentom na obuke i edukaciju policijskih službenika i službenica u policijskim organima na svim nivoima u BiH iz oblasti rodnih pitanja i rodne ravnopravnosti, izmjenama Statuta Udruge i drugim bitnim pitanjima, nakon čega je Skupština donijela zaključke.

Podsjećamo da je početkom 2012. godine zvanično registrirana Udruga „Mreža žena policajaca“ koja okuplja policijske službenice iz 15 policijskih agencija u BiH, a čiji je cilj promocija rodne ravnopravnosti i demokratskih principa u radu policije, osiguranje ravnopravnog statusa i povećanje broja žena u policijskim strukturama općenito, a posebno na rukovodećim pozicijama.