U operativnoj akciji „Tragač“ – lišene slobode tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su (3.10.2023.godine), u sklopu operativne akcije „Tragač“, na području Lončara, Donjeg Žabara, Pelagićeva, Čović Polja, Odžaka i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine pretražili stambene objekate i pokretne stvari na šest lokacija.

Slobode su lišene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, propisano Kaznenim zakonom Republike Srpske. Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih osobe lišene slobode predate su u nadležnost Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj.

U operativnoj akciji otkriveno je i privremeno oduzeto oko sedam kilograma zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, 12 paketića praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu spid, oko 500 grama praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu kokain, 50 cijelih stabljika zeljaste materije na sušenju koje izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu, 4500 KM, 2065 eura i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno kazneno djelo.