U nastavku akcije „Papirus“ slobode lišena jedna osoba

U nastavku aktivnosti u predmetu kodnog naziva „Papirus“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, 21.4.2017. godine, slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Aktivnosti su provedene u suradnji sa Graničnom policijom BiH.

Postupajući po predmetu Tužiteljstva BiH, policijski službenici SIPA-e u prethodnom razdoblju su provodili istražne radnje protiv više osoba za koje postoje osnovi sumnje da su u razdoblju od 2013. do 2016. godine zajedničkim djelovanjem uspostavile sustav za krađu identiteta građana BiH, te neovlašteno pribavljale i koristile osobne podatke državljana BiH, s ciljem pribavljanja i prodaje lažnih dokumenata drugim osumnjičenim osobama.

Policijski službenici Granične policije BiH su, 21.4.2017. godine na Graničnom prijelazu „Orašje“, prilikom pokušaja prelaska granice zadržali jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je koristila lažnu putovnicu BiH. Na temelju usmenog naloga sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e pretražili su navedenu osobu i pronašli i privremeno oduzeli lažnu putovnicu BiH i lažnu osobnu iskaznicu BiH. Osoba je lišena slobode i privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega je u svojstvu osumnjičenе predatа Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo na dalje postupanje