U nastavku akcija „Coral“ i „Tango“ SIPA lišila slobode tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su (22.2.2016. godine), u nastavku akcija „Coral“ i „Tango“, na području Sarajeva slobode lišili tri osobe.

Slobode su lišene osobe inicijala N.Č. (1982) i D.K. (1949) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u svezi s kaznenim djelom porezna utaja (KZ FBiH) pružajući knjigovodstvene i informatičke usluge gospodarstvenom društvu „Holiday Resort d.o.o. Sarajevo“ i osoba inicijala S.F. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo navođenje na prostituciju (KZ FBiH).

Navedene aktivnosti realizirane su po nalozima Županijskoj tužiteljstva Županije Sarajevo.

Podsjećamo, akcije „Coral“ i „Tango“ započete su 8.10.2015. godine kada su pretraženi objekti na deset lokacija na području Sarajeva i slobode lišeno 15 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u svezi s kaznenim djelima porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, organiziranje otpora i navođenje na prostituciju.

Osobe lišene slobode u današnjoj akciji privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate na dalje postupanje Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.