U akciji SIPA-e zaplijenjen protuavionski top, veća količina oružja i druga vojna oprema

Postupajući po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su, 26.3.2014. godine, slobode lišili dvije osobe i pretražili četiri objekta na području općine Srebrenica. Navedene aktivnosti realizirane su u suradnji sa pripadnicima MUP-a RS.

Slobode su lišene osobe inicijala M.T. (1967) i M.T. (1959) zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 193. KZ BiH „Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom“.

U pretragama su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: protuavionski top M-55 20 mm i doboš sa 50 granata, mitraljez M 53, dvije automatske puške, jedna pumparica, jedan pištolj i veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i municije različitog kalibra.

Osobe lišene bit će privedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u RU Tuzla, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima, biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.