U akciji „Ozren“ pripadnici SIPA-e slobode lišili jednu osobu zbog ratnih zločina

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u okviru predmeta kodnog naziva “Ozren”, danas su, 11.7.2013. godine, na području Tešnja lišili slobode jednu osobu iz Tešnja zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 173. stavak (1) KZ BiH „Ratni zločin protiv civilnog stanovništa”, a u svezi sa člankom 180 stavak (1) istog zakona.
SIPA je u prethodnom periodu protiv navedene osobe Tužiteljstvu BiH podnijela izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju zbog postojanja osnova sumnje da je tokom svibnja i lipnja 1992. godine na području općine Tešanj sudjelovala u protuzakonitom zatvaranju muškaraca civila srpske nacionalnosti koji su nastanjeni u mjestu Rosulje, Mekiš, Medakovo i Raduša, te prema njima nečovječno postupala. Napominjemo da se neke osobe tretirane predmetom “Ozren” dovode u svezu sa akcijom kodnog naziva “Tešanj” u okviru koje su pripadnici SIPA-e pronašli velike količine naoružanja, a koja još uvijek traje.
Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH.
Pripadnici SIPA-e intenzivno nastavljaju rad na predmetima „Ozren“ i „Tešanj“.