U akciji „Koverta“ pretraženo šest lokacija zbog korupcije

  

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (9.6.2014. godine), u okviru predmeta kodnog naziva „Koverta“, na području Unsko-sanske županije pretražili objekte na šest lokacija. Akcija je izvedena po nalozima Županijskog suda Unsko-sanske županije u Bihaću, a u suradnji sa pripadnicima MUP-a Unsko-sanske županije. Navedene aktivnosti provedene su s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru ove akcije slobode su lišene dvije osobe, dok su tri osobe saslušane, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 342. KZ FBiH „Organizirani kriminal“, u svezi sa kaznenim djelom iz članka 380. KZ FBiH „Primanje dara i drugih oblika koristi“, kaznenim djelom iz članka 383. KZ FBiH „Zlouporaba položaja ili ovlasti“ i kaznenim djelom iz članka 382. KZ FBiH „Protuzakonito posredovanje“.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode bit će predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije.

Aktivnosti u okviru ovog predmeta se nastavljaju, o čemu će javnost biti naknadno informirana.