U akciji „Jezero“ SIPA i Policija Brčko distrikta BiH slobode lišili četiri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji sa policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH, danas su (10.6.2015. godine) u operativnoj akciji „Jezero“ lišili slobode četiri osobe.

Lišenja slobode izvršena su na temelju naloga postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta BiH. Slobode su lišene osobe inicijala N.A. (1974), S.I. (1974) i S.T. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 207a KZ Brčko distrikta BiH „Trgovina ljudima“, u svezi sa člankom 31. istog zakona „Suizvršilaštvo“, te osoba inicijala  Z.B. (1995), koje se dovodi u svezu sa izvršenjem kaznenog djela iz članka 213. KZ Brčko distrikta BiH “Izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom”.  

 

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e u Tuzli i Policije Brčko distrikta BiH u Brčkom, gdje će biti kriminalistički obrađene. Nakon kriminalističke obrade, o eventualnom određivanju pritvora za navedene osobe odlučit će postupajući tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.