Timu WINPRO II projekta uručeno priznanje SIPA-e

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetili su danas, 22.5.2014. godine, predstavnici projekta suradnje u kaznenom pravosuđu „Zaštita svjedoka u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije (WINPRO II)“, vođa tima Joe Fleming i ekspert George Stanica. Fleming i Stanica sastali su se sa ravnateljem Goranom Zubcem i načelnikom Odjela za zaštitu svjedoka Vahidom Alagićem.

Ravnatelj Zubac uručio je Joe Flemingu Reljefni amblem SIPA-e, najviše priznanje Agencije, za poseban doprinos tima WINPRO II projekta u profesionalnom razvoju Odjela za zaštitu svjedoka SIPA-e. Aktivnosti provedene u okviru navedenog projekta od posebne su važnosti za unapređenje međunarodne suradnje koja je bitna pretpostavka za efikasnu zaštitu svjedoka. U konačnici, ovo je doprinijelo ispunjenju strateških ciljeva SIPA-e koji se, između ostalog, ogledaju u jačanju njenih kapaciteta i dostizanju najvećih profesionalnih standarda u svim segmentima rada. Projekat je financiran iz sredstava Europske unije IPA 2012 višekorisničkog programa, koji implementira Northern Ireland Cooperation Overseas (NICO).

Joe Fleming se zahvalio na ovom velikom priznanju, navodeći da će aktivnosti u okviru projekta biti nastavljene, te da priznanje koje je danas primio u ime tima WINPRO II projekta potvrđuje uspjeh realiziranih aktivnosti. Također je pohvalio aktivnosti Odjela za zaštitu svjedoka SIPA-e, kao pouzdanog partnera zemljama iz regiona i šire.

Ravnatelj Zubac najavio je da će Reljefni amblem SIPA-e biti dodijeljen i Jedinici za zaštitu svjedoka MUP-a Republike Srbije za izuzetno uspješnu suradnju u proteklom periodu.