Uspješna suradnja sa specijalnom jedinicom Republike Slovenije

Specijalci SIPA-e završili obuku iz oblasti taktike specijalnih dejstava

Pet policijskih službenika Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e završilo je obuku iz oblasti taktike specijalnih dejstava, koja je, u periodu od 4.10. do 8.10.2015. godine, održana u Nastavnom centru „Gotenica“ u Sloveniji u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije.

Plan treninga pripremili su instruktori Specijalne jedinice Republike Slovenije „ENOTE“,  a u realizaciji treninga sudjelovali su i pripadnici Specijalne jedinice Republike Austrije „Cobre“.

Tijekom obuke obrađene su teme iz oblasti taktike specijalnih dejstava, i to rješavanje taktičkih zadataka upada u objekat, upad u objekat korištenjem alpinističkih užadi, prilazak objektu korištenjem „BOV“ vozila, pregled objekta korištenjem noćnih vizija i dr.

Obuka je održana u okviru nastavka uspješne suradnje sa MUP-om Republike Slovenije, a stečena znanja i razmjena iskustva podići će na još veću razinu operativnu spremnost Jedinice za specijalnu potporu.

U istom vremenskom periodu, pripadnik Odsjeka za potporu Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e posjetio je Odsjek za školovanje službenih pasa pri Specijalnoj jedinici Republike Slovenije kako bi se upoznao sa radom ovog Odsjeka. Razgovarano je o budućoj suradnji sa SIPA-om i pružanju pomoći u obučavanju vodiča službenih pasa Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e.