Operativne akcije „Bonus“ i „Master“

SIPA pretražuje više lokacija na teritoriji BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su (25.5.2017. godine) započeli dvije koordinirane operativne akcije kodnih naziva „Bonus“ i „Master“, usmjerene protiv organiziranog kriminala.

Postupajući po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, SIPA pretražuje veći broj stambenih i poslovnih objekata na više lokacija na području Banje Luke, Gradiške, Sarajeva, Tuzle, Srebrenika, Gradačca i Brčko distrikta BiH. Pretrage se vrše u sklopu koordinirane akcije u dva predmeta, kojima su obrađene i djelimično istražene dvije grupe za organizirani kriminal, za koje postoje osnovi sumnje da su tijekom prethodnih godina iz Turske, Mađarske i Italije uvozile tekstilnu i drugu robu, pritom čineći kazneno djelo organizirani kriminal, u svezi s kaznenim djelima porezna utaja i pranje novca.

Aktivnosti se provode pod nadzorom Tužiteljstva BiH i u suradnji sa Graničnom policijom BiH i Upravom za neizravno oporezivanje BiH, te uz potporu MUP-a Tuzlanske županije, MUP-a Županije Sarajevo, MUP-a Zeničko-dobojske županije, MUP-a Srednjobosanske županije, MUP-a Republike Srpske i Policije Brčko distrikta BiH.

Više informacija o rezultatima operativnih akcija „Bonus“ i „Master“ bit će poznato nakon realizacije naloga Suda BiH i Tužiteljstva BiH.