U tijeku akcija „Čarli“

SIPA pretražuje objekte na 14 lokacija na području Cazina i Velike Kladuše

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros (15.6.2016. godine) na području Cazina i Velike Kladuše akciju kodnog naziva „Čarli“.

Aktivnosti se provode po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH u suradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje BiH i MUP-om Unsko-sanske županije.

U tijeku su pretrage objekata na 14 lokacija i privođenje više osumnjičenih osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelom porezna utaja ili prijevara, krijumčarenje, organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe, zlouporaba položaja ili ovlasti, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i nedozvoljeno skladištenje robe.

Među osumnjičenim osobama su i uposlenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH i vlasnici špediterskih tvrtki. Oni se sumnjiče da su duži vremenski period vršili nezakonite aktivnosti u svezi sa uvozom u BiH polovnih automobila, rezervnih dijelova i druge robe izbjegavajući plaćanje PDV-a i drugih dažbina, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, čime su oštetili proračun BiH.

Više informacija bit će saopćeno tijekom dana.