SIPA: Potpora građanima u sanaciji štete

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sudjelovat će u saniranju nastale materijalne štete prouzročene poplavama u BiH pružanjem novčane pomoći i volonterskim radom na terenu, kako bi se ublažile teške posljedice ove nesreće.

Pokrenuta je inicijativa prikupljanja novčanih sredstava u okviru Agencije, sukladno mogućnostima svakog uposlenog, koja će biti donirana ugroženom stanovništvu i trajat će kontinuirano, najmanje šest mjeseci. SIPA je, također, podržala inicijativu Vijeća ministara BiH za prikupljanje sredstava, kojom će svi službenici Agencije donirati jednodnevnu zaradu za pomoć ugroženima.

U tijeku su aktivnosti Sindikata SIPA-e na organiziranju volonterskog rada pripadnika Agencije, koji će se pridružiti pružanju pomoći u čišćenju i sanaciji nastale štete u najugroženijim gradovima u BiH. Navedene aktivnosti također će se odvijati kontinuirano u narednom periodu, a prva ekipa pripadnika SIPA-e sutra će se uputiti na teren.

Državna agencija za istrage i zaštitu izražava duboko suosjećanje prema stradalom stanovništvu na područjima koja su pogođena poplavama u našoj zemlji, posebno zbog izgubljenih života, ali i velike materijalne štete koja je nastala, te upućuje iskrenu sućut porodicama žrtava.