Među lišenim slobode visoki dužnosnik policije

SIPA lišila slobode tri osobe zbog ratnog zločina

Postupajući po nalozima Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su (17.11.2015. godine) na području Sarajeva i Goražda slobode lišili tri osobe zbog ratnog zločina.

Slobode su lišene osobe inicijala E.H. (1958) i I.M. (1942) zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 173. KZ BiH „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ na području općine Goražde tijekom 1992. i 1993. godine, u svezi s člankom 180. KZ BiH, te osoba inicijala A.S. (1960) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 173. KZ BiH „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ i kazneno djelo iz članka 175. KZ BiH „Ratni zločin protiv ratnih zarobljenika“ na području općina Višegrad, Rudo i Goražde tijekom 1992. i 1993. godine.

Među lišenim slobode su aktualni visoki dužnosnik policije i bivši visoki dužnosnik Armije BiH.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje se kriminalistički obrađuju, nakon čega će biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

SIPA i Tužiteljstvo BiH nastavit će intenzivno raditi na otkrivanju i procesuiranju osumnjičenih za ratne zločine i kršenje međunarodnog humanitarnog prava.