SIPA lišila slobode jednu osobu u sklopu međunarodne operativne akcije

Policijski službenici istražnog tima „Fast“ Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas su (22. 5. 2024. godine) na području Pala lišili slobode jednu osobu koja se dovodi u svezu s izvršenjem kaznenih djela organizirani kriminal, terorizam, bombaški napadi, trgovina oružjem i eksplozivom i pranje novca.

Osoba lišena slobode sprovedena je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade te će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Sudu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti rezultat su šire međunarodne akcije koju danas (22. 5. 2024. godine) sprovode nadležna tijela Republike Italije. Cilj akcije je lišenje slobode ukupno 17 osoba članova organizirane kriminalne skupine koju čine turski državljani, a koji žive u inozemstvu i umiješani su u izvršenje navedenih kaznenih djela.

U koordinisanoj akciji lišenja slobode sudjeluju nadležna policijska tijela Republike Italije, Švicarske, Holandije, Belgije te Bosne i Hercegovine, odnosno policijski službenici SIPA-e.

Također, u svezi s navedenim aktivnostima u 11.00 sati je u Milanu otvorena press konferencija na kojoj će biti prezentirani rezultati istrage i današnje operativne akcije.