Nastavak prošlosedmičnih aktivnosti

SIPA izvršila pretrage na još četiri lokacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (12.8.2016. godine) na području Istočnog Sarajeva pretresli objekte na četiri lokacije.

U nastavku prošlotjednih aktivnosti, kada su izvršene pretrage objekata, koje koriste osobe uhićene od strane MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom pokušaja otuđenja skupocijenog motornog vozila marke „BMW“, policijski službenici SIPA-e su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, danas pretražili objekte na još četiri lokacije. Navedene aktivnosti ove i prošle sedmice, provedene su u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i uz podršku policijskih službenika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.  

Pretrage pokretne i nepokretne imovine izvršeni su sa ciljem prikupljanja materijalnih dokaza da su osumnjičene osobe počinile kaznena djela iz člana 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u vezi sa kaznenim djelom iz člana 214. KZ BiH „Krijumčarenje“, i člana 287. KZ FBiH „Teška krađa“.

Prilikom pretrage pronađena je i privremeno oduzeta veća količina dijelova rastavljenih motornih vozila, za koje se sumnja da su predmeti iz kaznenog djela teška krađa.

U zakonskom roku dana Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH biće proslijeđeni odgovarajući zapisnici i izvješća o preduzetim aktivnostima.