Rukovodstvo SIPA-e sastalo se sa glavnim tužiteljem Županijskog tužiteljstva i komesarom MUP-a TŽ

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac, u pratnji zamjenika ravnatelja Đure Kneževića, pomoćnika ravnatelja Anđelka Hrgića i Mirze Lišinovića, te načelnika Regionalnog ureda Tuzla Jasmina Gogića, posjetio je jučer (28.10.2014. godine) Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije. Rukovodioci SIPA-e sastali su se sa glavnim tužiteljem Tomislavom Ljubićem, njegovim zamjenicima i komesarom MUP-a Tuzlanske županije Fadilom Šljivićem. Glavni tužitelj Tomislav Ljubić izrazio je zadovoljstvo povodom posjete i poželio dobrodošlicu delegaciji SIPA-e.

Na sastanku je razgovarano o modalitetima i pravcima buduće suradnje u smislu zajedničkih aktivnosti, a obostrano je konstatirano da je dosadašnja suradnja između ovih tijela bila izuzetno uspješna, te da će se u tom pravcu nastaviti i u predstojećem periodu. Također je razgovarano i o operativnim aktivnostima koje su u proteklom periodu uspješno realizirane, s osvrtom na zajedničku ulogu policije i tužiteljstva u konkretnim predmetima, kao tima koji od početka do kraja uspješno zajednički radi punim kapacitetom, uz uvažavanje međusobnih nadležnosti. U tom kontekstu, dosadašnja suradnja ocijenjena je kao izuzetno pozitivan primjer.

Ravnatelj SIPA-e Goran Zubac iskazao je spremnost za dalju suradnju i istakao da je SIPA na raspolaganju ovim tijelima, te da je spremna da pruži svaki vid potpore u budućem radu. On je naglasio da SIPA radi punim kapacitetom i da je u svakom trenutku spremna i sposobna da efikasno i profesionalno obavi svaki zadatak. Također je istakao da je uloga SIPA-e u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine jasna, ali je svjestan značaja suradnje sa drugim organima za provođenje zakona, budući da se samo zajedničkim radom mogu postići želјeni rezultati.

Glavni tužitelj Tomislav Ljubić složio se sa ovim stavovima i istakao značaj međusobne sinergije i uvažavanja u radu.

Komesar Fadil Šljivić rekao je da je niz zajednički realiziranih akcija pokazatelj izuzetno uspješne suradnje sa SIPA-om koja je na najvišoj razini i koja traje godinama.

“Sve funkcioniše, treba u ovom pravcu i nastaviti”, zaključio je na kraju sastanka ravnatelj SIPA-e Goran Zubac.