Ravnatelj SIPA-e Goran Zubac podržao aktivnosti Udruge „Mreža žena policajaca“

 U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je, 31.10.2013. godine, održan sastanak Udruge „Mreža žena policajaca“. Sastanku su nazočile policijske službenice SIPA-e, a aktivne članice Udruge prezentirale su dosadašnje aktivnosti „Mreže žena policajaca“.

Pored upoznavanja sa aktivnostima Udruge, cilj sastanka je bio uključivanje više policijskih službenica SIPA-e u ovu Udrugu.

Na sastanku je razgovarano o proširenju članstva Udruge na razini Agencije i šire, te o zajedničkom budućem radu za ispunjavanje ciljeva Udruge radi poboljšanja integriteta i statusa policijskih službenica u agencijama za provedbu zakona.

Policijske službenice SIPA-e pozdravio je ravnatelj Agencije Goran Zubac, rekavši da imaju njegovu potporu, te da podržava sve aktivnosti ove Udruge.

Ravnatelj Zubac je rekao da je u SIPA-i trenutno uposleno 70 policijskih službenica, što je 12,7 % od ukupnog broja ovlaštenih službenih osoba u ovoj Agenciji, te da će se u budućem periodu raditi na povećanju tog broja, sukladno obvezama iz Akcijskog plana za implementaciju UNSCR Rezolucije 1325 “Žene, mir i sigurnost “ u BiH.

Podsjećamo da je početkom 2012. godine zvanično registrirana Udruga „Mreža žena policajaca“ sa sjedištem u Sarajevu, koja okuplja policijske službenice iz 15 policijskih agencija u Bosni i Hercegovini. Cilj Udruge je promocija rodne ravnopravnosti i demokratskih principa u radu policije, sa akcentom na zaštitu prava policijskih službenica, osiguranje ravnopravnog statusa i povećanje broja žena u policijskim strukturama općenito, a posebno na rukovodećim pozicijama.