Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu učestvovao na Susretu šefova policija Jugoistočne

Ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum boravio je 11.05.2022. godine u Zagrebu, na Susretu šefova policija Jugoistočne Europe 2022.godine, gdje je učestvovao na konferenciji u organizaciji policija Republike Hrvatske i Republike Francuske.

Na konferenciji su ravnatelji policija zemalja Jugoistočne Europe razgovarali o ilegalnim migracijama, organiziranom kriminalu i krijumčarenju opojnim drogama.

Ravnatelj SIPA-e je održao bilateralni sastanak sa ravnateljem Nacionalne policije Republike Francuske, Frederikom Veauxa-om, sa kojim je razgovarao o dosadašnjoj uspješnoj suradnji i i pružanju potpore kao i nastavku suradnje po pitanju svih vidova kriminaliteta.

Također, ravnatelj SIPA-e se susreo sa izvršnom ravnateljicom EUROPOL-a, Catherine De Bolle, kojoj se tom prilikom zahvalio na dosadašnjoj pruženoj pomoći policijskim tijelima u Bosni i Hercegovine po pitanju suzbijanja svih oblika kriminaliteta i izrazio spremnost za nastavak dosadašnje uspješne suradnje.Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo što će Bosne i Hercegovina vrlo brzo poslati oficira za vezu u sjedište EUROPOL-a, koje će doprinjeti lakšoj i efikasnijoj suradnji.