Pripadnici SIPA-e istrčali polumaraton povodom „Međunarodnog dana bez automobila“

Nakon višegodišnjeg uspješnog učešća na utrkama koje organizira udruga „Marathon Sarajevo“, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i ove godine sa zadovoljstvom su se odazvali na poziv organizatora, te su u nedjelju, 15.9.2013. godine, trčali 7. Sarajevo polumaraton dužine 21 kilometar.

U ovogodišnjoj utrci povodom „Međunarodnog dana bez automobila“ pet pripadnika SIPA-e postiglo je izvanredan rezultat istrčavši pomenutu dionicu za manje od dva sata.

Iz Udruge „Marathon Sarajevo“ stigla je zahvalnica policijskim službenicima SIPA-e na još jednom učešću na polumaratonu u kojoj se, između ostalog, navodi da su pripadnici SIPA-e poslali jasnu poruku građanima da oni nisu obični policajci, te da su fizički spremni da bez problema trče više od 20 kilometara.

Sarajevski polumaraton je najmasovniji sportski događaj međunarodnog karaktera u Bosni i Hercegovini, koji je ove godine imao preko 1000 sudionika iz 25 zemalja.

Pripadnici SIPA-e svojim sudjelovanjem na ovoj utrci dali su doprinos u jačanju svijesti o ovom važnom ekološkom aspektu i građenju zdrave sredine za sve naše građane, a i ubuduće će se odazvati na ovakve i slične događaje.