PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (Agencija) podnijeli su 7. 3. 2024. godine Okružnom javnom tužiteljstvu u Banjoj Luci Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv jedne ženske osobe, čiji su inicijali M.B., zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje kaznenog djela „Lažno predstavljanje“, propisano Kaznenim zakonikom Republike Srpske.

Prlikom poduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti Agencije, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom veljače 2024. godine službenim osobama u javnim tijelima na području Banje Luke predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije u namjeri pogodovanja trećim osobama u svezi s postupcima koje vode ta javna tijela. Također, prikupljena su i saznanja da se prijavljena ženska osoba u posljednje četiri godine na području Banje Luke za sada neutvrđenom broju osoba iz svoga bližeg i daljeg okruženja iz trenutno neutvrđenih razloga predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije, kao i ovlaštena službena osoba Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske te da navedene radnje i dalje čini.

U svezi s navedenim pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje sumnjaju da im se prijavljena ženska osoba i/ili bilo koja druga osoba lažno predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije, da navedeno prijave osobno dolaskom u prostorije Regionalnog ureda Banja Luka ili putem kontakt telefona 051/348-280, s ciljem poduzimanja odgovarajućih mjera i radnji te procesuiranja istih.