Predstavnici Sekretarijata Konvencije o policijskoj suradnji u Jugoistočnoj Europi posjetili SIPA-u

Šef Sekretarijata Konvencije o policijskoj suradnji u Jugoistočnoj Europi Otavio Botečia i projekt menadžerica Katarina Lednik posjetili su danas (22.10.2015. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastali se zamjenikom ravnatelja Đurom Kneževićem.

Cilj posjete je monitoring  i evaluacija projekta koji se odnosi na realizaciju aktivnosti u okviru implementacije Konvencije o policijskoj suradnji u Jugoistočnoj Europi. Navedeni projekat finansira Agencija za razvoj i suradnju Švicarske u okviru višegodišnjeg Programa regionalne policijske suradnje u državama Zapadnog Balkana.

Svrha Konvencije o policijskoj suradnji u Jugoistočnoj Europi je učinkovitije i efikasnije suprotstavljanje problemu organiziranog i teškog prekograničnog kriminala. Konvencija predstavlja jedinstven pravni okvir za sveobuhvatnu prekograničnu policijsku suradnju između zemalja potpisnica.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj primjeni Konvencije u BiH, te je iskazana potpora SIPA-i u njenim naporima u borbi protiv najsloženijih vidova prekograničnog kriminala.

U okviru evaluacije projekta, predstavnici Sekretarijata obavili su intervju sa policijskim službenikom Sektora za operativnu potporu SIPA-e, koji je član jedne od radnih grupa u okviru implementacije Konvencije o policijskoj suradnji u Jugoistočnoj Europi.