Policijski službenici SIPA-e na području Orašja slobode lišili jednu osobu

Pоlicijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, 6.2.2014. godine, na području Orašja slobode lišili osobu inicijala M.V., zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 238. KZ FBiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ .

Postupajući po usmenom nalogu Općinskog suda u Orašju, uz prethodno dobijenu suglasnost Županijskog tužiteljstva Posavske županije, pripadnici SIPA-e pretražili su stambeni objekat koji koristi M.V., te izvršili očevid na licu mjesta gdje je osumnjičeni prilikom lišenja slobode odbacio paket zamotan u samoljepljivu traku.

U akciji je pronađen i izuzet ukupno 451 g zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje je nad njom izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju, predata nadležnom tužiteljstvu na dalje postupanje.