Policijski službenici SIPA-e lišili slobode jednu osobu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su 3. 2. 2023. godine, na području Čapljine lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz članka 238. stavak (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Općinskog suda Čapljina, pretresena je kuća osumnjičenog u kojoj su pronađena i privremeno oduzeta 84 paketića praškaste tvari bijele boje koja asocira na opojnu drogu kokain upakovana u pvc foliju. Također, prilikom pretrage pronađena je jedna digitalna vaga, jedan mobilni telefonski aparat, kao i novčanice u različitim apoenima u ukupnom iznosu od 3500 KM.

Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanskog kantona bit će dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv jedne osobe zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz članka 238. stavak (1) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedena operativne aktivnosti realizirane su u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, PU Čapljina.