Policijska službenica SIPA-e uspješno istrčala planinsku trku dužine 110 km u Kapadokiji u Turskoj

Policijska službenica Kriminalističko-istražnog odjela Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sudjelovala je na sportskoj manifestaciji u Kapadokiji u Turskoj, održanoj 24.10. i 25.10. 2015. godine, u okviru koje su održane planinske trke na 30 km, 60 km i 110 km. Na manifestaciji je sudjelovalo oko 1000 sudionika iz 34 zemlje, a ona je Agenciju predstavljala na trci od 110 km sa preko 5500 m visinske razlike, od čega je 3485 m uspona.

Zbog kratkog vremenskog limita za završetak, trka je namijenjena elitnim trail trkačima i rekreativcima izuzetne kondicije, a zahtijeva snalaženje i orijentaciju u prostoru, te izraženu razinu autonomnosti jer sudionici sa sobom nose temeljne potrepštine (hranu, vodu) i obveznu opremu. Policijska službenica SIPA-e uspješno je istrčala ovu trku čime je ostvarila pravo na tri kvalifikacijska boda za prestižnu trku Ultra Trail Mon Blan. Trka je održana u oblasti atraktivnog krajolika, koja je pod zaštitom UNESCO-a, a karakteriziraju je brojna geološka čuda jedinstvena u svijetu.

SIPA je ponosna što je ove godine prvi put imala svoju kandidatkinju na pomenutoj sportskoj manifestaciji, na kojoj је pokazala izuzetnu fizičku kondiciju i izdržljivost, te promovirala Agenciju u najboljem svjetlu.