Operativna akcija „Taxa“ – slobode lišene dvije osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su (9. 11. 2023. godine) na području Bijeljine i Graničnog prijelaza Rača realizirali operativnu akciju „Taxa“ zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela „Zlouporaba službenog položaja ili ovlasti“ i „Falsificiranje isprave“, propisana Kaznenim zakonom Republike Srpske.

U okviru akcije pretražene su četiri lokacije i lišene slobode dvije osobe, koje su u prostorijama SIPA-e kriminalistički obrađene i ispitane u svojstvu osumnjičenih, nakon čega su u zakonskom roku predate u dalju nadležnost Okružnom javnom tužiteljstvu u Bijeljini. 

Prilikom pretraga otkrivena je i privremeno oduzeta poslovna dokumentacija kao i forenzične preslike sadržaja tri računara u digitalnom obliku i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Osnovnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, a u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.