Operativna akcija „Slims“ – lišeno slobode pet osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (6.6.2022. godine), u okviru operativne akcije „Slims“, na području Bihaća izvršili pretrage na deset lokacija zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela „Organizirani kriminal“ i „Nedozvoljen promet akciznim proizvodima“, propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine“.

Lišeno je slobode pet osoba koje su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretraga otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to 12500 kutija cigareta raznih proizvođača i 25 kilograma rezanog duvana ukupne tržišne vrijednosti preko 63.000,00 KM, jedna automatska i jedna poluautomatska puška i preko 1100 komada pištoljskih metaka kalibra 7.62 mm i 150 komada metaka za automatsku pušku.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona.