Održan deseti sastanak Strateškog foruma za suradnju rukovodilaca tužiteljstava i policijskih agenci

21.2.2018. godine - U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je održan deseti sastanak Strateškog foruma za suradnju rukovodilaca tužiteljstava i policijskih agencija u BiH.

Nakon diskusije o realizaciji zaključaka sa prethodnog sastanka Strateškog foruma i usvajanja Okvirnog plana rada Strateškog foruma 2018. godine, na sastanku je razgovarano o temama koje se odnose na provedbu propisa o zaštiti osobnih i tajnih podataka, informiranosti tužitelja i ovlaštenih službenih osoba o forenzičnim kapacitetima u BiH i iskorištenosti ovih kapaciteta.

Sastanku su nazočili v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, glavni tužitelj Federalnog tužiteljstva FBiH Zdravko Knežević, glavni tužitelj Republičkog tužiteljstva Republike Srpske Mahmut Švraka, glavni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH Zekerijah Mujkanović, a u ime policijskih tijela ravnatelj SIPA-e Perica Stanić, ravnatelj Policije MUP-a Republike Srpske Darko Ćulum, ravnatelj Federalne uprave policije Dragan Lukač i šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, te predstavnici projekta „Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sustavu kaznenog pravosuđa“.

Sastanak je održan u sklopu aktivnosti koje u okviru projekta „Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sustavu kaznenog pravosuđa“ provodi Visoko sudbeno i tužilačko vijeće, uz financijsku potporu Švajcarske i Norveške.