Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 9.2.2016. godine u Bosni i Hercegovini

Na inicijativu Evropskog povjerenstva u svijetu se posljednjih godina obilježava Dan sigurnijeg interneta, a ove godine bit će obilježen 9.2.2016. godine.

U Bosni i Hercegovini ovaj dan se obilježava u organizaciji Komiteta za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta BiH (SID Komitet BiH), a bit će obilježen u suradnji sa Centrom za sigurniji internet Hrvatske – Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) iz Osijeka. Promovirat će se kreiranje boljeg interneta za mlade, a u tu svrhu realizirat će se online natjecanje za učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola širom BiH i Hrvatske na temu „Sigurnost na internetu“. Takmičenje će se realizirati 9.2.2016. godine u periodu od 09:00 do 19:00 sati u formi online kviza koji će se sastojati od pitanja u svezi sa sigurnim korištenjem interneta. Kviz će biti dostupan na stranici www.dansigurnijeginterneta.org.

Online kviz bit će aktivan samo 9. veljače na dan obilježavanja SID-a, a odgovore na pitanja učenici mogu pronaći na web portalu za sigurno korištenje interneta www.sigurnodijete.ba. Pobjednici će biti nagrađeni uređajima za korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija (tablet, mobilni telefoni, slušalice, setovi tastatura i miš, web kamere).

Državna agencija za istrage i zaštitu pruža potporu aktivnostima koje provodi SID Komitet BiH u okviru sprječavanja zlouporabe djece putem informacijskih i komunikacijskih tehnologija i poziva svu djecu da sudjeluju u online natjecanju, daju svoj doprinos u promoviranju sigurnijeg korištenja interneta i osvoje vrijedne nagrade.

Naputak za djecu:

Daj svoj doprinos za bolji internet!

Djeco, pridružite nam se i osvojite vrijedne nagrade!

Šta trebam uraditi?

 

1)    Posjetiti web stranicu www.sigurnodijete.ba i upoznati se sa sigurnim korištenjem interneta

2) Registrirati se 09. veljače 2016. godine od 09:00-19:00 sati na web stranici www.dansigurnijeginterneta.org i riješiti kviz pitanja o sigurnom korištenju interneta

3)    Osvojiti jednu od vrijednih nagrada: tablet, pametni telefon ili druge nagrade