Na temelju raspisane potrage jedna osoba lišena slobode

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (23.1.2018. godine) lišili slobode jednu osobu, nakon što je, na temelju raspisane potrage, zadržana na Graničnom prijelazu „Šepak-Zvornik“.

Osoba je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je na temelju krivotvorene i druge nezakonito pribavljene dokumentacije, neovlaštenim korištenjem osobnih podataka druge osobe, lažno se predstavljajući, te dostavljajući netočne i neistinite podatke nadležnim tijelima, pribavila lažnu osobnu iskaznicu Bosne i Hercegovine i lažnu putovnicu Bosne i Hercegovine, čime je počinila kazneno djelo iz članka 373. Kaznenog zakona FBiH „Krivotvorenje isprave“ i kazneno djelo iz članka 375. istog zakona „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Nakon obavljenog razgovora i izvršenih dodatnih provjera radi potvrde identiteta, navedena osoba privedena je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, a zatim predata u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.

Napominjemo da je Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo 3.5.2017. godine dostavljeno izvješće o postojanju osnova sumnje počinjenom kaznenom djelu protiv pomenute osobe, te je za istom bila raspisana potraga, jer je bila nedostupna policijskim tijelima.