Mrkonjić Grad: U pretragama otkriveno oružje i vojna oprema

Postupajući po nalozima Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (15.11.2017. godine) na području Mrkonjić Grada pretražili pet objekata koje koriste osumnjičene osobe. U pretragama je otkriveno i privremeno oduzeto oružje i vojna oprema, i to dvije automatske puške M70, automatska puška M56, snajperska puška M76, tri puške M48, pištolj M57, pištolj M70, tri ručne bombe, 1000 komada streljiva različitog kalibra, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem postupku.

Podsjećamo, SIPA je jutros na području Mrkonjić Grada i Prnjavora slobode lišila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 173. KZ BiH „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ na području općine Donji Vakuf tijekom 1995. godine, u svezi s člankom 180. KZ BiH.

U tijeku je privođenje osoba lišenih slobode u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti u okviru predmeta se nastavljaju